Dette nettstedet oppdateres ikke lengre. Du ser nå en arkivert versjon. This website is no longer being updated. You are viewing an archived version.

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Norwegian-American Scientific Traverse of East Antarctica

Side-alternativer

Endelig er vi framme ved Plateau Station

by zopeadm sist endret 03.10.2008 - 10:19

Etter en lang natt med kjøring ankom vi Plateau Station i formiddag - og dermed er vi halveis! Vi trodde stasjonen skulle være helt begravd etter 39 år, men det var mulig å komme seg inn i stasjonen gjennom en takluke.

22 desember 2007

79.25082 grader S

40.56042 grader Ø

3670 meter over havet

Maksimum & minimum temperaturer: - 28 to - 36 °C

På lang avstand kunne vi se den meteorologiske masta som vi visste ville stikke opp over snøoverflata. Den var opprinnelig 32 meter høy. Til vår store overraskelse var flere andre master for instrumentering og kommunikasjon fortsatt synlige. Det er svært lave nedbørsmengder her, ca 20 mm i året, og derfor er snømengdene som har falt på 39 år siden stasjonen ble forlatt i januar 1969 svært begrensede. Taket på hovedbygningen stakk opp av snøoverflata og vi kunne ta oss inn i stasjonen. Det var merkelig å vandre rundt å se 40 år gamle telefonkataloger, blader, medisinskap, oppredde senger og vaske- og maskinrommene. Det ble som et andektig besøk til et museum, spesielt for våre amerikanske kolleger som var de første amerikanerne som besøkte stedet på 39 år.

 

- Jan-Gunnar


Travers jul
Plateau Station (Foto: Stein Tronstad).


Syndication
Atom
RDF
RSS 2.0
Powered by Quills
 

Personlige verktøy