Dette nettstedet oppdateres ikke lengre. Du ser nå en arkivert versjon. This website is no longer being updated. You are viewing an archived version.

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Norwegian-American Scientific Traverse of East Antarctica

Side-alternativer

Camp Winter utvides

by Tom Neumann sist endret 16.12.2008 - 18:55

I dag var den første hele dagen hvor all last og folk var samlet på Camp Winter. Hovedoppgaven for dagen var bygging av verkstedteltet.

Camp Winter, 86.80S, 54.42E
Høyde: 3151m
-41 gr C, lett bris 5 m/s

Teltet er stort og buet (ca 5 m høyt, 13 m langt og 6 m bredt), med isolerende tepper over tak og vegger. En av endene har store dører som gir oss mulighet til å kjøre rett inn. Det første trinnet i oppsettingen av teltet var å sette sammen stålrammen, og deretter feste på teppene. Heldigvis hadde vi veldig lett vind hele dagen, og på åttetiden om kvelden var teltet ferdig satt opp og klar til bruk.

I dag vil vi installere et gulv, varme, lys og vifter i teltet. Teltet skjermer kjøretøy og mekanikere fra vinden, og gir en forholdsvis ren og snøfri arbeidsplass. Med dette teltet har vi doblet antall lukkede rom på Camp Winter. Dette var en stor milepæl for oss, fordi det gir oss mulighet til å sette i gang med neste fase: kjøretøyreparasjon!

21nov

Teltet vi satt opp i dag skal fungere som "verksted" for kjøretøyene og er den største bygningen på Camp Winter. Foto: John E. Guldahl/NP

Syndication
Atom
RDF
RSS 2.0
Powered by Quills
 

Personlige verktøy