Dette nettstedet oppdateres ikke lengre. Du ser nå en arkivert versjon. This website is no longer being updated. You are viewing an archived version.

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Norwegian-American Scientific Traverse of East Antarctica

Side-alternativer

En fot på bremsa, og en på gassen

by Tom Neumann sist endret 16.12.2008 - 19:11

Happy Thanksgiving til alle dere i USA! Vi skal lage kalkun på lørdag, og har valgt å ha en vanlig arbeidsdag i dag.

Beliggenhet: Camp Winter, 86,80 S, 54,42 Ø
Høyde: 3151 m.o.h.
Temperatur: -38 C, 4 m/s

Vinden har kanskje roet seg litt utover natten, og vi ble møtt denne morgenen med lett vind, klar himmel og kalde temperaturer. Vi er svært glad for den lette vinden, som gjør det mye lettere å jobbe utenfor.

Det var en travel dag i leiren i dag. I verkstedteltet gjorde Kjetil, Rune og Svein store fremskritt på Sembla, og de håper å bli ferdige med henne i morgen. Ut i snøgropa har Zoe arbeidet, med hjelp fra meg når jeg har hatt anledning.

Den mest spennende delen av dagen i dag var å flytte bomodulen. Modulene har vært parkert her siden Camp Winter ble etablert i januar. Vi fjernet festene på modulen, satt bort alt som var løst inne i den, og prøvde å trekke den ved hjelp av den nylig reparert Chinook. Det tok en del forsøk før vi klarte det, ettersom skiene på bunnen av modulen er blitt frosset til snø, men Chinook viste seg å klare den oppgaven. Imponerende at Chinook kunne taue 10 tonn over ujevn snø med bremsene på. Tenk hva den kan gjøre med bremsene av!

27nov

Einar og Glen ser på mens Chinook tauer bomodulen. Foto: Zoe Courville

Syndication
Atom
RDF
RSS 2.0
Powered by Quills
 

Personlige verktøy