Dette nettstedet oppdateres ikke lengre. Du ser nå en arkivert versjon. This website is no longer being updated. You are viewing an archived version.

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Norwegian-American Scientific Traverse of East Antarctica

Side-alternativer

Vi er framme!

by Stein Tronstad sist endret 22.02.2009 - 23:13

Klokka 1600 GMT i dag rullet traversen inn på Troll forskningsstasjon og ble ønsket velkommen av hele stasjonsstaben og gjester. Det er vanskelig å fatte, men feltdelen av den norsk-amerikanske forskningstraversen over Øst-Antarktis 2007-2008 er fullført.

Sted: Troll-stasjonen, 72º 01’ S, 2º 32’ E, 1275 m.o.h.
Vær: Pent, -10 C, svak vind 2 m/s

Som alltid er det med blanda følelser et så stort foretak bringes til ende.  Alle om bord er lettet over å se at jobben er gjort, over at prosjektet er gjennomført med stil, over at vi kan vende tilbake til et normalt liv – men på den andre siden har vi hatt det virkelig flott sammen.  Vi har delt noen store øyeblikk på vegen over Antarktisplatået, et virkelig storslagent sted.  Som alltid er det noe vi vil savne når en reise tar slutt og en ny begynner.

Slik har vi fornøyde, men noe nølende tatt oss ned fra platået og inn til Troll.  Vi hadde blitt vant til livet i felten, og ankomsten til Troll lå foran oss som enhver annen dag på traversen.  Helt fram til vi krysset den siste haugen før stasjonen var vi ennå i traversstemning, og ennå syntes verden for øvrig så langt borte at den knapt hadde betydning.  Så, plutselig, er vi møtt av en veritabel velkomstparade i regi av staben på Troll, 30 personer oppstilt for å se oss krysse målsnora, sprette champagneflaskene, posere for gruppebilder, svare på hundrevis av spørsmål.  Det var jubel, det var klemmer og håndtrykk, det var dusj, badstue og badestamp, det var middag med prominente gjester fra Norge, Sør-Afrika, Tyskland og Canada, det var taler, det var skåler og historier, det var feiring.

Og endelig går det opp for oss: Vi er ferdige!  Vi har fullført en lang reise, vi har bak oss et vel gjennomført arbeid, vi har virkelig oppnådd noe.  Så, tusen takk til alle dere som møtte oss, takk for at dere fikk oss til å føle at vi har gjennomført noe betydningsfullt, takk for at dere fikk oss til å føle at dere alle har vært en del av det.

Og tusen takk til alle dere som har fulgt med oss på vegen.  Det har vært virkelig inspirerende!

21 feb Lasse

"Lederhunden" Lasse bryter målsnora på Troll. Foto: Ken Pedersen.
Syndication
Atom
RDF
RSS 2.0
Powered by Quills
 

Personlige verktøy