Dette nettstedet oppdateres ikke lengre. Du ser nå en arkivert versjon. This website is no longer being updated. You are viewing an archived version.

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Norwegian-American Scientific Traverse of East Antarctica

Side-alternativer

Sørpolen!

by Stein Tronstad sist endret 22.04.2008 - 12:53

Alle ekspedisjonsdeltakerne er nå trygt på plass på polen. Alle kjøretøyer, sleder og feltutstyr blir stående på Camp Winter over vinteren, mens det tok en og en halv dag og fire turer med Basleren å få alt annet av isprøver, instrumenter og utstyr ut til Sørpolen.

All frakt blir nå sortert og lastet om for utflyging til McMurdobasen ved kysten. Iskjerner og snøprøver hadde en totalvekt på rundt 5 tonn (i alt 100 kasser), og fylte alene to vendinger med Baslerflyet. I tillegg fikk vi med mye last på de to turene der passasjerene var med.

Den nye stasjonen på Sørpolen er et imponerende anlegg, med alle sine storskala fasiliteter for mange typer forskning. Etter mer enn to måneder ute i felt, er dette nesten som å komme helt tilbake til sivilisasjonen igjen. Nå forbereder vi oss på å møte folkehavet på McMurdobasen – over 1000 forskere og støttepersonell nå om sommeren – dit vi flyr videre den 23. januar.

På mange måter er ekspedisjonen over nå når vi har nådd Sørpolen. Vi fortsetter likevel å oppdatere dagboka til vi når Christchurch på New Zealand.


Personlige verktøy