Dette nettstedet oppdateres ikke lengre. Du ser nå en arkivert versjon. This website is no longer being updated. You are viewing an archived version.

Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Norwegian-American Scientific Traverse of East Antarctica

Side-alternativer

Traversen framme på Sørpolen

by Stein Tronstad sist endret 12.12.2008 - 22:19

Torsdag 11. desember kom den norsk-amerikanske forskningstraversen inn til Amundsen-Scott-stasjonen på Sørpolen. Ankomsten markerer en milepæl for prosjektet selv, og også for norsk forskning og utforsking i Antarktis: Traversen er den første statsfinansierte, norske ekspedisjonen til å nå Sørpolen siden Roald Amundsens i 1911.

Traversen framme på Sørpolen

Lag en på Sørpolen: Einar, Svein, Lou, Zoe, Glen, John, Tom, Kjetil og Rune.

Ankomsten er en av de store milepælene for dette prosjektet også - slutten på utreisen og begynnelsen på returen tilbake til Troll.  Traverslaget vil tilbringe rundt 10 dager på Sørpolen.  Sledene skal lastes om og forsyninger og utstyr tas om bord til tilbaketuren, mannskap skal byttes og forskningsarbeid forberedes før ferden tilbake over Recoverysjøene langt under isen og videre over isviddene i Dronning Maud Land. Etter planen vil traversen forlate Sørpolen rundt 20. desember, og regner med å være framme på Troll omkring den samme datoen i februar.

Les mer i ekspedisjonsdagboka.


Personlige verktøy